Het Resort

Uw Verblijf
Of u nu voor een dagje of langer komt, gebruik wenst te maken van onze verkwikkende zwemfaciliteiten, ons restaurant met een internationale keuken of in één van onze volledig ingerichte vakantiehuizen tot rust wenst te komen, wij staan te allen tijde voor u klaar.
Naast de geneugten van de natuur kunt u wandelen in ons prachtig aangelegde park, picknicken achter het park, het doen van diverse spelletjes, tennissen, basketballen, voetballen of lekker hangen in een hangmat. Ook voor de wat kleinere kinderen hebben wij volop faciliteiten. Zo kunnen zij zich heerlijk uitleven in ons kinderbadje en op onze kinderspeelplaats.
Naast dit alles, kunt u ook gebruikmaken van onze boottochten, boswandelingen of één van onze plantage tours in de omgeving van Para.

Toegewijd aan de natuur

Bij Para Parc Resort Suriname is duurzaam toerisme onze drijfveer. Wij geloven in opbouwen in harmonie met de natuur. Met respect voor de ruimte van de dieren in het wild en de wildernis, terwijl wij bijdragen aan de groei van onze lokale gemeenschap. We zijn trots op onze talrijke sociale en milieu-initiatieven. We zijn milieuvriendelijk en werken maatschappelijk verantwoord, zonder afbreuk te doen aan het ontwerp van ons resort of de lokale cultuur.

Over Para Parc Resort Suriname

Het resort werd op 31 oktober 2009 officieel geopend door het voormalige management, dhr. en mevr. Nolet. Het toenmalige park van Para groeide uit tot het Para Parc Resort Suriname.
Op 1 augustus 2020 werd het resort overgenomen door mevr. Gefferie, die met haar achtergrond in holisme en toerisme, het welzijn en de hospitality van dit reeds geweldige resort naar grotere hoogtes heeft gebracht.
Para Parc Resort Suriname is in 2007 mede dankzij de vastberadenheid en gedrevenheid van het toenmalig management team in 18 maanden tijd opgezet. Het resort is onderdeel van Plantage Onverwacht (oude spelling Onverwagt) en bevindt zich aan de Parakreek in het district Para.
Plantage Onverwacht was vroeger via de Para en de Hoykreek bereikbaar. Rond 1910 kwam de spoorlijn en iets later werd er vanaf het spoorstation een weg door de plantage naar Overtoom aangelegd. Na de aanleg van de spoorlijn vestigden de bewoners zich nabij het station ; het nieuwe dorpje “Onverwagt” ook wel “Bossee” werd zo gesticht. De oude kampong, die vermoedelijk nabij Para heeft gelegen, werd toen verlaten.
Het huidige dorpje Onverwacht ligt half op plantage Osembo (de noordhelft) en half op plantage Onverwacht (de zuidhelft).

Op de kaart van Bakhuys is duidelijk te zien, dat de plantage vroeger verder oostelijk doorliep tot aan de Parakreek. Dit voorgedeelte werd later bij Osembo gevoegd. Tevens is te zien dat de plantage in de lengte wordt doorsneden door een kreek, de Hoykreek, ook wel Pararac kreek of Jawassie genoemd. bron

Door de ligging van het resort in een natuurlijk en bosrijk gebied dat mede dankzij een goede infrastructuur makkelijk bereikbaar is met eigen vervoer, kunt u in uw eigen tijd volledig tot rust komen terwijl u van de natuur geniet.
Op aangeven van het personeel en mits u daar behoefte toe voelt, kunt u een glimp opvangen van de aanwezige dieren en planten in de nabije omgeving van het resort.
Het rijkelijke aanbod van de flora en fauna waar u rondom het resort van kunt genieten zijn: Miereneters, Apen, Jaguars, Tijgers, Krokodillen, diverse vogelsoorten, Kikkers, Otters en Slangen. Ook treft u verschillende palm soorten aan zoals: Bambu, Bruinhart, Maripa, Groenhart en nog veel meer.
Er zijn er ook diverse fruitbomen en kruiden zoals fini bita, citroengras en meer, die zeer geschikt zijn om diverse ziekten en aandoeningen te genezen.